© 2008 Spectroliet is proudly presented by Claudia
free hit counter
read page counter
free hit counter
unique users
Update:

Op 11/08/2008 ben ik getransplanteerd geworden in Belgisch grootste ziekenhuis : het UZ Gasthuisberg te Leuven. Daar heb ik een nieuwe nier en alvleesklier mogen ontvangen. Mijn verhaal is te lezen onder het menu-item transplantatie--> mijn transplantatie.

Ik wil op deze pagina mijn donor heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn organen. De nabestaanden wil ik sterkte wensen met het verlies van hun dierbare. Het klinkt een beetje blasé als ik het hier zo schrijf, maar zo bedoel ik het niet. Ik ben uitermate dankbaar voor de kans op een nieuw leven, beseffende dat mijn donor zijn leven heeft moeten geven.
Ik zal daarom ook altijd zeer zuinig zijn en blijven op deze organen. Ik voel een enorme verantwoording jegens de donor, om deze organen te eren.

Over mij!

"Too blessed to be stressed!!!!" mijn nieuwe levensspreuk!

Alles begon op 11 juni 1970. Een poppetje van een baby’tje wat de wereld voor zich zag…….., nouja al was ik me er waarschijnlijk niet bewust van!

Op 11 november 1971 veranderde dit leven van zowel mij als mijn ouders van onbezorgd genieten naar een verder leven van zorgen en opletten: Ik werd diabeet. Vanaf het begin werd ik als britlle diabeet aangevink. Dit wil zeggen dat de bloedsuikers net een achtbaan zijn en alles in je leven je bloedsuikers doet ontregelen. Ik kan elke dag hetzelfde doen, precies hetzelfde eten en nog is er geen peil te trekken op mijn glucosewaardes.

Maar goed, dat weet ik nu en ik roei met de riemen die ik heb. Inmiddels heb ik ook al wat ellende achter de rug, alles diabertesgerelateerd, zoals; rethinopathie aan beide ogen (=netvliesbloedingen), hierdoor ook al 2 caterac operaties gehad(=staaroperaties), daarbij sta ik op de wachtlijst voor een gecombineerde nier/pancreas transplantatie (ook wel nier/alvleesklier genoemd) verder te vermelden als nptx.

23 april 2007 werd ik opgenomen en tijdelijk van de wachtlijst afgehaald want ik moest gedotterd worden en kreeg een stent geplaatst in mijn linkerkransslagader. De ingreep is gelukkig goed verlopen en na 38 uur platliggen(!) mocht ik dan eindelijk weer eens uit bed en de dag erna naar huis. Ik heb significant meer energie gekregen sinds ik die stent hebt, voel me flink stuk beter en ben gisteren op controle geweest bij de cardioloog en mocht met een apk sticker op de billen het ziekenhuis weer verlaten. hart was goed in orde, bloeddruk was 90/60!!! nog nooit zo mooi geweest. Ook sta ik weer meteen op de wachtlijst voor de nptx.

Met mijn nieuwe lijfspreuk voor me uit prevelend heb ik het ziekenhuis in een jubelstemming verlaten. Ik merk namelijk dat sinds ik me minder aantrek van allerlei zaken ik me veel beter voel.

Verder vind ik dat ondanks alle ellende die ik (en mijn ouders) hebben meegemaakt, ik me erg gelukkig mag prijzen dat ik er nog steeds ben. Ik heb een pracht van een dochter, woon in de mooiste stad van Nederland, waar bougondisch leven nog steeds hoog in het vaandel staat en ben helemaal niet chauvinistisch hoor (ahum……wel dus!!) Met andere woorden ik voel me gezegend!!! Daarom ook de hoofdtitel: I am too blessed to be stressed.

Uit het leven van Claudia
Spectroliet.nl